Ontstaan project en inhoud van workshops.

Dit project is in 2019 gestart, met als doel mensen een alternatieve manier te bieden om een tegenslag in hun leven te kunnen verwerken. Het project behandelt één onderwerp en bestaat uit vier sessies. Tijdens deze sessies zullen de kunstenaars het onderwerp (variërend van Burn-out tot rouwverwerking, etc.) bespreekbaar maken d.m.v. hun kunst. De workshop heeft een opbouw dat resulteert in een samenwerking tussen de kunstenaars, Daniel en een groep die op basis van het onderwerp zijn samengebracht. De onderwerpen die behandeld worden kunnen verschillen en los van elkaar staan, wat zorgt dat er telkens andere groepen, andere invalshoeken van de workshops en andere inzichten en inspiratie getoond zullen worden.

Art meets Emotions is in 2019 door Daniel Vermeulen gecreëerd vanuit een behoefte om mensen te helpen, die na een tegenslag in hun leven een creatieve, open en sociale manier willen ontdekken om deze tegenslagen te verwerken. Na interviews, het geven van lezingen en schrijven van stukken is het project verder ontwikkeld door een samenwerking met kunstenaars. De kunstenaars leveren live een bijdrage aan de kleurrijke, zachte en warme sessies van de groep. De sessies worden begeleid door Daniel.

Introductie team Art meets Emotions:

Fotograaf: Marc Elisabeth

Gedreven door mijn nieuwsgierigheid verzamel ik levendige afbeeldingen van alles om mij heen. Een brede interesse zorgt ervoor dat ik diverse thematieken belicht. Mijn fotografie wordt vaak bestempeld als humoristisch, luchtig en kleurrijk. Ik neem je mee door mijn universum, samen gaan we de beelden analyseren en op jouw manier interpreteren voor jouw situatie. Art meets Emotions past precies bij mijn thema’s.

Muzikant: Ben Forte

Mijn naam is Ben Forte. Ik ben een 20-jarige rapper-songwriter. Een verhalenverteller, de liedjes schrijft over geluk, zelfstrijd en over allerlei situaties die daar een rol in spelen. Door mijn gevoelens om te zetten in muziek, worden ze tastbaar en krijg ik er meer controle over. Die controle helpt me om sterk te leven, wat ik met zoveel mogelijk mensen wil delen. Samen gaan wij mijn muziek met jullie emoties mixen. Dat is mijn bijdrage aan het project Art meets emotions

Muzikant: Miquel Romeo

Mijn naam is Miquel Romeo,  Ik ben opgegroeid in een familie vol muzikanten, een muzikant die zijn muzikale wortelen in de jazz, funk en soul probeert om te zetten naar een geluid dat de balans treft tussen de klanken van de hedendaagse R&B en die van tijdloze muziekgenres. Door smaakvolle en kunstzinnige teksten, gehaald uit eigen levenservaring, weet ik bij veel mensen een gevoelige snaar te raken, samen gaan we op pad om mijn muziek aan jouw emotie te koppelen. Art meets Emotions vormt een passend onderdeel van mijn muziek.

Begeleider: Daniel Vermeulen

Ik ben Daniel Vermeulen, sinds 2015 coach ik mensen op het gebied van scheidingen en persoonlijke ontwikkeling. Ik wil mensen zoveel mogelijk met elkaar verbinden zodat ze realiseren dat ze niet alleen zijn met hun problemen en dat er creatieve manieren zijn om de kwesties aan te pakken.

Mijn doel is om mensen te kunnen helpen op een creatieve, moderne, sociale, positieve en alternatieve manier, ik begeleid de groepen van het begin tot het eind en coördineer de samenwerking en workshops.

Ontstaan Project

In mijn zoektocht om een samenwerking aan te gaan met kunstenaars om mensen te helpen ben ik deze empathische en sociale talenten tegengekomen. De samenwerking is tot stand via de volgende wegen en paden:

Marc Elisabeth, (fotograaf) heb ik tijdens een expositie ontmoet waarin ik gecharmeerd werd door het met gevoel en oog voor detail gemaakte foto’s, de diepte in de foto’s spraken boekdelen en hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.

De kennismaking met Miquel Romeo en Ben Forte (beide muzikanten) was een ontmoeting van de bovenste plank, ik kwam naar het concert van Miquel en kreeg Ben erbij..

Miquel is een muzikant die emotie en teksten samen weet te brengen op een manier waar verlangen en pijn elkaar parallel ontmoeten en zorgt dat emoties tastbaar, voelbaar en smaakvol worden.

Ben combineert emotie en muziek alsof het in de sterren geschreven staat, alles aan zijn muziek kan je raken, confronteren of vragen bij je oproepen. Er is altijd ruimte voor interpretatie en diepe emotie. De muziek kruipt onder je huid, daagt je emoties uit en siddert na.

De combinatie van deze kunstenaars met Daniel zorgt voor een cocktail van verfrissing, gevoel, steun, waardevol samenzijn en positiviteit. De Projectgroep introduceert een frisse en nieuwe manier van omgaan met tegenslagen.

Data bijeenkomsten:

Onderwerp bijeenkomst: Eenzaamheid

24 Augustus, Breda (Buurthuis de Sleutel, Vlierenbroek 32 Breda) Toegang gratis i.v.m. Intro Art meets Emotions

27 Augustus, Utrecht (Wijde doelen 8, 3512 XN Utrecht) Toegang gratis  i.v.m. Intro Art meets Emotions

Aanmelden voor Art meets Emotions via info@projectdaniel.nl 

Maximaal 8 aanmeldingen per locatie i.v.m. veiligheidsvoorschriften.